February 18, 2022 2 min read

villawoolxbonge

BONGE JA VILLAWOOL – PERHEYRITYKSET YHDESSÄ VAHVEMPIA

 

Bongen selkäranka on vahva perheyrittäjyys, joka on kantanut läpi aikojen tähän päivään. Samoin tunnettu pipobrändi Villawool on toisessa polvessa oleva perheyritys, joka personoituu vahvasti Matti Tikkaseen ja hänen elämäntyöhönsä, joka alkoi vuonna 1975. Moni muistaa värikkäitä villapipoja, kustomoituja pipoja tunnetuille brändeille ja ikonisia klassikko pipoja. Designista vastaakin Matin poika Rasmus Tikkanen.


Tästä päivästä eteenpäin Bonge toimii vastuullisten ja designiltaan tunnistettavien käsityönä valmistettujen pipojen jakelijana ja jälleenmyynnin vauhdittajana Suomessa ja Baltiassa. Me Bongessa olemme kiitollisia perheen luottamuksesta ja otettuja siitä, että Matti Tikkanen halusi ottaa tämän askeleen juuri meidän kanssamme. Villawool sopii brändiportfolioomme arvoiltaan ja tunnelmaltaan täydellisesti. Me arvostamme Tikkasen perheen työtä ja haluamme laajentaa Villawoolin jakelua ja välittää brändin tunnelmaa. Bongen tiimi vastaa jatkossa jälleenmyynnistä ja uusista kustomoiduista pipoista.

 Rasmuksen sanoin tästä on kyse.

  ”Jo 47 vuotta Matti Tikkanen on kiertänyt Suomea ja maailmaa puiset salkut käsissään, myymässä henkilökohtaisesti jokaiselle yrittäjälle, kauppiaalle ja ostajalle Villawool pipoja. Maailma on muuttunut siitä, kun tilaukset kirjoitettiin paperille ja faxit olivat kuuminta uutta. Matkapuhelinta ei ollut vielä edes keksitty, kun messuilla asiakkaille maistatettiin parmesaania ja punaviiniä, samalla kun seuraavan talven ennakot ruksattiin lomakkeelle. Vauhdikas digitalisaatio on muuttanut kovin monen muunkin perinteisen yrittäjän elämän. Nyt 67-vuotias "eläkeläinen" Matti ”Ponnari” Tikkanen on sanonut aina, että pipoja hän kutoo hautaan asti. Nyt on kuitenkin aika antaa kova ja raskas myynti- sekä markkinointityö eteenpäin. Olemme erittäin onnellisia, että toinen perinteinen ja arvokas toisen generaation perheyritys ottaa Villawool pipot kantoon, ja hoitaa tästedes myynnin ja markkinoinnin Suomessa ja Baltiassa. Bonge Oy on suomen paras laadukkaan vapaa-ajan ja ulkoilun talo, jonka portfolio edustaa alan vastuullisimpia, läpinäkyviä ja aitoja brändejä. Bonge Company siis hoitaa Villawoolin B2B myynnin, mutta Matti ja Rasmus Tikkanen jatkavat suunnittelua ja tuotantoa omassa kutomossa Saaremaalla.”

Bongessa Villawool tunnetaan jo vuosien takaa. Yrittäjäpariskunnalle brändi on tullut tutuksi jo vauhdikkaina nuoruusvuosina ja arkistoista löytyy muutama legendaarinen Villawool pipokin noilta ajoilta.

 ”Villawool on näkynyt aina siellä missä on pitänytkin ja on ollut jäänsärkijä, kun puhutaan villapipoista ja onhan tämä hieno brändi tehnyt ensimmäisenä villapipoista bisnestä. On kunnia päästä mukaan tähän tarinaan ja rakentamaan pipojen historiaa. Villawool oli muotia ennen kuin villapipot olivat sitä.” Bongen toimitusjohtaja Joonas Teeriaho täsmentää.

Bonge on ennen kaikkea laadukkaan, persoonallisen ja vastuullisen vapaa-ajan talo. Villawool valmistaa piponsa vastuullisesta BLUESIGN®-merinovillasta käsityönä Saarenmaalla Virossa. Toisin kuin monet pipot, jokainen Villawool pipo tehdään alusta loppuun yksilöidysti, ei metritavarana. Villawoolin ostaakin yleensä kuluttaja, joka tietää mistä tykkää, elää itsensä näköistä elämää, nauttii ulkona olemisesta ja arvostaa yksilöllisiä ja vastuullisia brändejä. Näitä pipoja kantaa ylpeästi ja aina pilke silmäkulmassa. Lukeehan jokaisen Villawool pipon hoito-ohje lapussa edelleen brändin slogan ”Don´t eat yellow snow.”

 

Tervetuloa Bongeen Villawool ja Tikkasten perhe!

 

Linkki Bonge.fi Villawool-sivuille:


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER AND STAY UP TO SPEED WITH #BONGECOMPANY.